11. september 2008

Forkalkninger hos hund- behandling

Dette er kopiert fra Canis
Hei!

Ja til alle dine forslag, minus kiropraktikk - og faktisk spesielt til homeopati – selv om du ikke tror på det. La meg kommentere enkeltvis.

Akupunktur er godt for blodirkulasjon til området, og blod er livsnødvendig for alle typer vev, for dreniering av avfalsstoffer osv. Kan være svært godt smertestillende, kan øke funkjonen i området og om du får god akupunktur kan resultatene være utmerket.

Kiropraktikk – vil ikke anbefale å manipulere på ledd og knokler som ikke er ”ute av stilling”. Redd for at forkalkninger kan gi smerter. Sjekk mer med kiropraktoren. Jobb heller med muskulatur er min mening.

Kosttilskudd – ja – alt du nevner, men legger til på din liste Grønn Leppemusling. Har vist signifikant gode resultater ved plager i ledd. Inneholder Omega 3 og Glucosamine......

C-flex i store doser har ved flere undersøkelser gitt gode resultater, men det er brukt ganske store doser.
Ger Erik Berge gjorde i 1988/89 et forsøk med hundre hunder av forskjellig rase som fikk tilskudd av syrenøytral C-vitamin (polyaskorbat). Hundene ble plukket ut til undersøkelsen ut fra av at de viste symptomer som halthet, nedsatt bevegelighet, og/eller smerter. (artroser, spondyloser, HD, eldre skiveprolaps te forandringer i ledd). Hundene fikk 30 mg C-vitamin pr kg. Kroppsvekt 3 x daglig. Dette gir ganske store doser. En hund på 10 kg fikk da 900 mg daglig.

W. Belfield (amerikansk veterinær) har blant annet resultater som viser at C-vitamin kan holde tilbake utvikling av symptomer på HD. I 8 kull hos Schäfer fikk tispa C-vitamin under hele drektigheten og diegivningen, valpene fikk tilskudd fra de ble avvent til de var to år gamle. Ingen av valpene utviklet HD
Belfield anbefaler doser på opptil 3 – 4 gram C-vitamin (syrenøytral!) – se www.belfield.com

Tilskudd av Omega 3 bør de fleste hunder har fordi maten vi gir i seg selv inneholder for lite. Skal du ha medisinsk effekt - og den er å redusere betennelse som det alltid blir i områder med forkalkninger – må du bruker doser mye høyere enn det som er anbefalt som kosttilskudd. Jeg råder til forsiktighet med større doser lakseolje pga opphopning av forurensning i laksekjøtt, men du bruker jo Dr. Baddakeys så det er bra. Skal du imidlertid gi høyere doser bør du finne et konsentrert produkt – eks. BioMarine fra Bio Nature (Helsekost) – blir rimeligere i lengden...

Homeopati – er et kapittel for seg selv, men det er faktisk homeopatiske midler som kan gjøre noe med forkalkninger og forandringer i ledd – uten at du tror på det! :o) Som homeopat ville jeg selvfølgelig anbefale homeopati, sammen med noe av det andre du selv foreslår som støttebehandling. Av behandlingsformene vi her har diskutert er det kanskje bare akupunktur og homeopati som viker dypt nok til å kunne virkelig behandle forkalkninger og forandringer i ledd.

Nevner også fysioterapi med ultralyd og elektroterapi – da får du mikromassasje og optimal blodsirkulasjon dypere i vevet enn ved mauell massasje..... anbefales!

Uansett hva du velger – ønsker jeg lykke til. Benytter også anledningen til å sende julehilsen! :o)
Vennlig hilsen
Homeopat NAN MNHL - Dipl. Hundefysioterapeut
Lise Hatledal
www.hundehomeopatene.no
lise@hundehomeopatene.no
Tlf.: 908 29 448
www.DyrenesStorsenter.no, Sandvika

Ingen kommentarer:

Folk kommer fra